Куриер намери 10 хил. лева и ги върна

17:24, 03 окт 22 25 2618 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Куриер намери 10 хил. лева и ги предаде на полицията. Парите са били откраднати от частен дом в тетевенско село. Извършителят на кражбата е изоставил парите край път, в землището на угърчинското село Лесидрен, като сумата по случайност е била опакована в брандиран плик на куриерска фирма. Отивайки на посоченото място, полицаите са установили, че парите липсват.

Оказва се, че в това време Стефан Радев, изпълнявайки служебните си задължения е преминавал по този маршрут, когато вниманието му е било привлечено от изоставен пакет край пътя, носещ логото на фирмата в която работи. Мъжът е взел пакета, разтворил го е и е видял кутия с поставените в нея 10 000 лв. Незабавно е осъществил контакт с органите на МВР в Ловеч и е предал откритата сума, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция.

Директорът на ОДМВР-Ловеч старши комисар Станислав Великов е изпратил благодарствено писмо до фирмата, в която мъжът работи. „Възхитени сме от коректността, честността и лоялността на Вашият служител! Той не само е изпълнил човешкия си дълг, но е и пример за професионализъм, отговорност и адекватно поведение! Не на последно място с действията си той е спомогнал за разкриването на едно престъпление!”, пише в писмото.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама