ДПС не иска разделителни линии, а диалог и отговорност

23:03, 02 окт 22 25 2193 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

ДПС увеличава своя изборен резултат. Независимо дали мандат ще бъде даден на ДПС или не, ние от днес призоваваме за диалог в името на търсене на решение. Това заяви председателят на движението Мустафа Карадайъ след края на изборния ден.

Данните от паралелното преброяване на социологическите агенции показват, че ДПС запазва третата си позиция и на тези избори. Партията получава между 13 и 15%, според „Алфа рисърч“, „Галъп“, „Маркет линкс“ и „Тренд“.

За пореден път българските избиратели не овластиха никого да има еднопартийно мнозинство в Народното събраниеБългарите ни изпратиха знак, че политиците трябва да говорят, да има диалог и да търсят коалиция помежду си в името на решаването на проблемите. Знакът на избирателите, че България трябва да има стабилно мнозинство в Народното събрание, което да излъчи от своя страна стабилно правителство.

Не е тайна, че шапка на всички кризи е политическата. Първо трябва да се реши тя, каза Карадайъ, цитиран от БГНЕС.

Нормалност и диалог в политиката. Това е знакът на българските граждани. Те не гласуват хората да се мразят и подхождат реваншистки, а да се търси решение на проблемите на хората. Да има диалог, а не разделителни линии, подчерта Карадайъ.

Нашият призив към всички партии, които ще бъдат в 48-ото Народно събрание е да преодолеят егото си, да търсят обединението, призова председателят на ДПС.

Предизборните разделителни линии или предполагаеми съюзи, остават в предизборния период. С всяка от партиите в бъдещия парламент ние можем да говорим в търсене на различни формули за съставяне на правителство, каза още той. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама