„Продължаваме промяната“: Загубихме, желаем успех на ГЕРБ

22:45, 02 окт 22 25 2534 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Случилото се днес показва много ясно, че огромен брой хора продължават да вярват, че България може да бъде успешна и просперираща и да не бъде изяждана от корупция. Искаме да уважим избора на хората и това, че ГЕРБ е първа политическа сила, носят огромна отговорност. Сега е техен ред да направят коалиция, народът им даде мандат. Това обяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в първия си коментар след данните на социологическите агенции от паралелното преброяване за парламентарните избори. Според тях ПП са втора политическа сила, като губят от ГЕРБ-СДС с между 5% и 7%. 

Ние обещахме на нашите избиратели, че коалиция с ГЕРБ и ДПС няма да бъде направена, ще си изпълним обещанието. Ние като политици ще бъдем хората, които ще си изпълняват обещанията“, изтъкна Петков. 

Ние ясно казваме, че сме загубили изборите. С 3%, както миналия път ги спечелихме. Това дава ясен мандат на ГЕРБ и ДПС да направят коалиция и да управляват страната“, отбеляза другият съпредседател на партията Асен Василев. 

„Ние искаме България, която е европейска държава със социален бюджет, който продължава да увеличава пенсиите, минималната работна заплата и доходите на хората, който не позволява пари да се харчат непрозрачно с конкретни фирми. Оттук нататък - чака ни една нелека зима. Искам да пожелая на ГЕРБ успех в сформирането на правителство, защото техният успех е успех на всички българи“, каза още той, цитиран от БНТ.

По думите му, ако нямаме стабилно правителство, всички българи ще страдат, независимо кой за кого е гласувал. Според него не е било грешка, че не са се явили заедно с Демократична България на изборите.

Ще бдим над всяко едно действие на бъдещото правителство като конструктивна опозиция, подчерта Кирил Петков.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 23:54, 02 окт 22

Браво, това са хора, които държат на принципи и ценности, и уважават избирателите си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама