Швейцарец e новият шампион на Sofia Open

19:21, 02 окт 22 / Спорт 25 2110 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Марк-Андреа Хюслер (№95 в света) е новият и доста неочакван шампион на турнира Sofia Open от ATP 250. На финала швейцарецът се наложи с 6:4, 7:6(8) над Холгер Руне (Дания, 19 г., №31 в ранглистата) в оспорван и хубав двубой, пише Клуб Z.

Това е първа титла в кариерата на 26-годишния левичар Хюслер в ATP. И първи финал. Той се оказа по-стабилен психически във важните моменти.

Първият сет бе решен от един пробив, постигнат при това още в първия сервис гейм. Личеше, че ръката на фаворизирания Холгер Руне бе доста стегната, от което се възползва по-концентрирания Марк-Андреа Хюслер. Той поведе с 1:0, а след това затвърди. В 6-ия и 8-ия гейм датчанинът получи по една точка за пробив, но не се възползва. В останалите геймове сервиращите показаха стабилност, така се стигна до 6:4 за Хюслер.

Вторият сет започна по сходен начин - 40:0 за швейцареца и нова заявка за брейк. Разликата бе, че този път Руне направи пълен обрат и за първи път от началото на мача взе аванс. Нататък двубоят вървеше гейм за гейм. В 12-ия гейм, при 6:5 за Руне, Хюслер имаше трудности за затвори подаването си, като в един момент дори изкара топката в аут при падане на неговия опонент.

Стигна се до тайбрек. Той вървеше равностойно до 3:3, когато с два минипробива Руне стигна до аванс, ала Хюслер отвърна и се оказа с мачбол при 6:5. Той обаче бе на сервиса на датчанина, майсторски останал в мача. Руне имаше и два сетбола, с които обаче Марк-Андреа се справи.

При 9:8 той си заработи втори мачбол и успя да затвори срещата, постигайки най-големия успех в кариерата си дотук.

 

Бразилец и испанец взеха титлата на двойки

Нови са шампионите в столицата ни и на двойки: бразилецът Рафаел Матос и испанецът Давид Вега Ернандес. На финала вторите поставени осъществиха обрат срещу германския тандем Фабиан Фалер/Оскар Оте - 3:6, 7:5, 10-8 след 1:37 часа игра.

Първият сет беше решен със серия последователни пробиви в самия край, победител от която излязоха Оте и Фалер. Още в началото на втората част Матос и Вега Ернандес взеха превес и осъществиха ранен пробив, но сервирайки за сета допуснаха връщане на брейка и изравняване на резултата.

В самия край вторите поставени направиха нов пробив и след 7:5 пратиха изхода на финала в шампионски тайбрек. В него Оте и Фалер имаха преднина 8-6 точки, но последните 4 разигравания бяха на сметката на Матос и Вега Ернандес, с което те се поздравиха с четвърти общ трофей при дуетите.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама