Първа присъда за купуване на гласове 

18:06, 01 окт 22 25 2311 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

57-годишен от плевенското село Ставерци е първият осъден за купуване на гласове за предстоящите парламентарни избори. Мъжът е получил 8 месеца условно с три години изпитателен срок, след като плевенският съд одобри споразумение между Районната прокуратура в Плевен и защитата му. Това е показател за добрата координация в работата на разследващите органи, прокуратурата и съда в защита на политическите права на българските граждани. До осъдителната присъда на 57-годишния се стигна след полицейски действия в рамките на специализирана операция, проведена вчера на територията на община Долна Митрополия, съобщиха от МВР. 

В село Ставерци е бил проверен личният автомобил „Ленд Ровър“ на 57-годишния, където е била открита тетрадка, формат А4, с ръкописно изписани на 17 страници лични данни - три имена, ЕГН-та и номер на лични карти на жители на община Долна Митрополия. Събрани са били доказателства, че на конкретна дата и място в града той е провеждал лични срещи, при които е записвал данни от личните карти и е уверявал, че ще плати по 40 лева, след като гласуват за конкретна политическа партия. 

Мъжът е направил самопризнания. Днес РС Плевен одобри споразумение между Районна прокуратура – Плевен и защитата му и е наложено наказание 8 месеца условно с 3 години изпитателен срок. Освен това той е лишен и от право да заема изборни длъжности за срок от 3 години.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама