„Не козируваме на чужди решения“: Нинова се противопоставя на ПЕС заради Русия

19:21, 30 сеп 22 25 2122 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

БСП няма да подкрепи резолюция на Партията на европейските социалисти (ПЕС), която ще бъде приета на предстоящия ѝ конгрес в Берлин на 13 октомври. Това става ясно от писмо на председателката на българската левица Корнелия Нинова, изпратено до ПЕС.

Причина за недоволството ѝ е, че две от трите точки в подготвяната резолюция са насочени срещу Русия, а третата е в подкрепа на т.нар. Истанбулска конвенция - международен пакет от мерки за борба с домашното насилие, срещу който БСП се обяви, ставя ясно от публикация на Нинова във Facebook.

„Ние ценим и вярваме в европейското настояще и бъдеще на България. Но ние сме българска партия и отстояваме на първо място българския интерес в общите европейски решения“, заявяват от Нинова.

Според левицата изпращането на военна помощ за Украйна ни прави пряк участник във войната и затова се обявяват против това. Те са на мнение, че санкциите срещу Русия вредят повече на Европа и на България, отколкото на тези, към които са насочени.

По отношение на Истанбулската конвенция Нинова пише, че социалистите остро осъждат домашното насилие, но никога няма да приемем, че нашите деца могат да бъдат нещо трето освен момиче и момче. Няма да приемем проникването на тази идеология в учебниците и пропагандата и сред децата ни. Искаме да сме бащи и майки, а не родител 1 и родител 2.

Партиите съществуват, за да изразяват тяхното мнение, а не да се подчиняват на чуждото, заявява на финал Нинова.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама