Осем нови зарядни станции за електромобили работят от днес в София

13:14, 30 сеп 22 / София 25 1603 Шрифт:
Василена Йорданова

Общо осем нови зарядни станции за електромобили работят от днес в София. Четири от тях ще бъдат в подземния паркинг на метростанция „Васил Левски“, стопанисван от Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Други четири зарядни точки ще заработят след 17.00 ч. днес на паркинга на ЦГМ до НДК на ул. „Шандор Петьофи“, предаде БТА.

Преди няколко месеца Столичния общински съвет възложи изграждането на 21 нови зарядни точки. „Тези четири, които представяме днес, са допълнителни“, поясни председателят на съвета Георги Георгиев при представянето на четирите зарядни станции на метростанция „Васил Левски“. „В този паркинг досега имаше четири станции, сега удвояваме капацитета, защото търсенето е много голямо. Само за 9 месеца от началото на годината ръстът в търсенето е 220 процента. Затова Столичната община отговаря на тези потребности на гражданите и предоставя поредните зарядни станции“, посочи председателят на СОС.

Амбицията ни е да удвоим капацитета в рамките на следващата една година, допълни той и каза, че средно над 160 са зарежданията на месец на тези станции, което означава, че рядко има свободно място. Затова той призова шофьорите, след като си заредят електромобилите, максимално бързо да освободят паркомястото, за да се ползва от друг. Стремежът ни е към всеки паркинг на ЦГМ, където има техническа възможност, да се поставят зарядни станции за електромобили. Те не са бъдещето, а настоящето, посочи Георги Георгиев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама