Слънце през деня, вечерта - дъжд

07:00, 01 окт 22 25 2020 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ще има разкъсана средна и висока облачност, която след обяд ще се вплътнява. Привечер и през нощта срещу неделя в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места временно интензивни и значителни по количество, придружени с гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който постепенно ще се ориентира от запад. Топло с максимални температури между 27° и 32°, в София - около 28°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Привечер облачността ще се увеличи и през нощта срещу неделя ще превали. Ще духа до умерен югоизточен вятър, който по-късно вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Максимални температури между 23° и 28°. Температурата на морската вода е между 15° и 20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има разкъсана средна и висока облачност, която след обяд ще се вплътнява. След обяд и през нощта срещу неделя в масивите от Западна България ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. На отделни места валежите ще са временно интензивни и значителни по количество. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра около 13°.

В събота ще продължи да духа вятър от юг-югозапад и ще остане доста топло за началото на октомври с минимални температури между 12° и 17° и максимални между 26° и 31°. Ще има разкъсана средна и висока облачност, а след обяд ще се развива купесто-дъждовна и на места в Западна и Централна България ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Възможни са локални интензивни и значителни по количество валежи. През нощта срещу неделя ще превали и на места в източните райони. В неделя с ориентиране на вятъра от северозапад ще започне понижение на температурите, което ще продължи и през следващите дни. Облачността ще е променлива, на отделни места ще превали и прегърми.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама