Ураганът Йън остави без ток 2 млн. души във Флорида

08:44, 29 сеп 22 / Свят 25 1753 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

И Флорида бе ударена от урагана Йън. Вчера, след като достигна югозападните брегове на американския щат, бедствието продължи да се движи в североизточна посока с пориви на вятъра, достигащи 70 метра в секунда. Поройните дъждове нанесоха сериозни щети на места.

Два милиона души във Флорида са без електричество, след като Йън връхлетя американския щат. Бурята от четвърта категория достигна сушата близо до град Форт Майърс с максимална скорост на ветровете от над 240 километра в час.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис предупреди жителите на щата да се пазят и да се подготвят, че следващите няколко дни ще бъдат доста неприятни. Навлизайки в сушата обаче силата на урагана намаля до първа категория по скалата на Сафир-Симпсън, пише БНР. 

Губернаторите на Вирджиния, Джорджия, Южна и Северна Каролина обявиха превантивно извънредно положение. Според прогнозите на синоптиците, след като пресече Флорида Йън ще достигне тези щати като тропическа буря, която вероятно ще доведе до наводнения през почивните дни.

Ураган остави цяла Куба без ток

Ураганът премина през Куба във вторник, като отне живота на двама души и нанесе сериозни щети на електропреносната мрежа на страната.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама