Няма сериозни щети след силната буря в София

08:20, 28 сеп 22 / София 25 2457 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Обстановката в София след снощната буря е напълно нормализирана, каза за БНР инспектор Георги Дамянов от Националния център на противопожарната служба:

Бяха подадени около 70-75 сигнала към службите за пожарна безопасност за наводнена инфраструктура – приземни етажи, подземни гаражи. Към 00.00 часа вече нямахме екипи на терен. Всичко вече е нормализирано, водата, която беше запушила пътната инфраструктура се е оттекла. Към момента обстановката на цялата страна е нормална, нямаме никъде проблем с дъждовете“.

Няма сериозни последствия от снощната буря в София, потвърдиха и от Столичния инспекторат.

„Имаше 7 екипа, които да работят от Аварийна помощ и превенция, плюс мобилизиране на всички фирми за почистване. Много силен дъжд се изля изведнъж – за около 20 минути след 17.30 часа започна силен вятър, след това силен дъжд и мълниеносна буря, която премина на територията на София. Това предизвика над 129 сигнала, които получихме ние. 78 обработихме. Останалите – вече се беше оттекла водата, защото повечето сигнали бяха за завирени улици“, заяви Красимир Димитров, директор на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ в Столичната община.

Почистването на София след вчерашната буря продължава, все още на места има наноси. Почистващите екипи са на терен. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама