Полицай загина, блъснат от пиян шофьор

13:45, 27 сеп 22 25 3159 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

31 - годишен полицейски служител от Стралджа беше убит снощи при изпълнение на служебните си задължения. Пиян шофьор е блъснал униформения, докато той е извършвал проверка на документи на засечен мигрант. 

Загиналият полицай е в системата на МВР от пет години. Живеел е с родителите си в Стралджа. 

Около 19.10 часа снощи в кметският наместник на село Маленово сигнализира за съмнителен мъж, с профил на мигрант, който е забелязан около селото. От Районното полицейско управление в Стралджа незабавно изпращат патрул, който засича мигранта на около 3 км от селото. Мъжът се е движел пеша и, както се оказва по-късно, е от марокански произход и не е оказал никаква съпротива. Докато трае проверката на документите, от селото излиза лек автомобил, управляван от 44-годишен мъж от Стралджа, уточни зам.- главният секретар на МВР Станимир Станев, цитиран от БНР. 

Нашият колега отхвръква на около 15 метра след удара. Много тежка катастрофа. Водачът е установен, не е криминално проявен. Има констатирани три нарушения с актове и наказателни постановления“.

Инцидентът е станал на прав участък, спирачен път на автомобила липсва, тепърва ще се уточнява с каква скорост се е движела колата.

Прокурор Милен Божидаров от Окръжната прокуратура поясни: „Извършителят е задържан за 24 часа. Днес ще му бъде повдигнато обвинение. Предстои да се внесе искане за взимане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Обвинението ще бъде за причинявне на смърт по непредпазливост при управление на автомобил в пияно състояние. До 15 години лишаване от свобода би могъл да получи“.

Причините за тежкия инцидент тепърва ще се уточняват, но според зам.-главния секретар на МВР за налице много пропуски в системата както по отношение на обучението, така и по отношение на безопасността на полицейските служители. Според Станимир Станев в момента в МВР се извършва промяна, но резултатите все още не са налице. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама