Цветанов: Позициите на правителството и президента за частичната мобилизация са малко закъснели

09:51, 26 сеп 22 / Политика 25 1081 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ако подложим на съмнение службите това означава, че държавата отсъства от проблемите, които трябва бъдат решавани. Позицията на българското правителство и на българския президент са малко закъснели. Това каза Цветан Цветанов председател на Републиканци за България в ефира на „Денят започва“ по БНТ, по темата с обявяването на частичната мобилизация в Русия от страна на Путин, съобщиха от партията.

Ние не виждаме нищо, което да се случва през последните месеци, което да бъде с много ясно позициониране на страната ни и изпълняване на ангажиментите ни към НАТО и ЕС“.

Цветанов припомни, че срещата при президента бе проведена два дни след обявяването на частична мобилизация от страна на Путин, а в самия ден имаше заседание на Министерски съвет, след което министрите нямаше как да не отчетат, че е водеща тема.

Донев свиква Съвета за сигурност при премиера

Той попита защо все още не е проведен Съвета по сигурност към Министерски съвет, пет дни след обявяването на тези действия като решение от Путин.

България има последователност за увеличаване на зависимостта си от Русия през последните години и това е факт за всички“, категоричен е председателят на Републиканци за България. Цветан Цветанов изрази мнение, че България е станала 100% зависима от Русия към края на 2020 г., при реализирането на „Турски поток“.

„Виждаме какви са били политическите решения, които са свързани с най-важното, от което в момента сме потърпевши, а именно енергийната сигурност на страната“, заяви Цветанов.

По думите му всички сектори в България са засегнати от липсващата диверсификация у нас.

Цветанов подчерта, че с ангажимента, който Теменужка Петкова е поела в Санкт Петербург, с подписването на Пътната карта е увеличила възможността за зависимостта на България от Русия.

Той попита и защо страната ни се отказала в този период от 1 млрд. и 350 млн. лв. - пари, които са щели да дойдат по стария газопровод, който е идвал от Украйна, и припомни, че договорът е бил до 2029 г.

„Ние сме част от това, което се случва днес в Украйна, защото ако нямаше „Турски поток“ и „Северен поток“, Русия нямаше да си позволи това, което прави днес, защото основния и приход е от енергийните ресурси, които тя изнася“, категоричен е той.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама