Намаляват жертвите на ковид в света

07:56, 26 сеп 22 25 2265 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Броят на новите случаи на ковид за първи път от края на май е под 3 милиона, което е с 0,2 милиона по-малко от предходния подобен седемдневен период.

Заболеваемостта от ковид намалява за девета поредна седмица в световен мащаб. За седем дни по-малко от 10 000 души са починали от коварния вирус за първи път от края на юни. В няколко държави в Европа все пак се наблюдава увеличение на случаите, пише БГНЕС.

Във Франция например за пръв път от началото на август са регистрирани около 40 000 нови случая на ден. В Германия вече около 50 000 души дневно са диагностицирани с ковид. В Италия дневният брой на заразените надхвърля 20 000.

Данните в България 

През последните 24 часа у нас са регистрирани 188 нови случаи на коронавирус, сочат данните на Единния информационен портал. Положителни са почти 15% от направените 1261 теста. Новите случаи традиционно в понеделник са по-малко в сравнение с другите делнични дни. 

Един човек е починал, а 21 души са отчетени като излекували. 

За денонощието в болници са приети 12 заразени. 484 пациенти се лекуват в момента общо, 28 от тях в интензивни отделения.

Поставени са нови 59 дози ваксини.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 



Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама