България осъди пред Общото събрание на ООН референдумите в Украйна

09:10, 25 сеп 22 25 2139 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
Преминаваме през период, белязан от много предизвикателства. Това заяви по време на 77-ата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк служебният министър на външните работи Николай Милков, предаде БНР.

Той изрази и българската позиция за руската агресия в Украйна и референдумите, които се провеждат в окупирани територии. „Тази незаконна военна агресия, която се води от страна постоянна членка на Съвета за сигурност, не само подронва глобалната сигурност, но и създава опасност за целия международен ред, основан на правила“.

„България е сериозно обезпокоена от настоящата ескалация на конфликта и от частичната мобилизация, обявена в Руската федерация. Ние също така осъждаме референдумите, които се провеждат в окупираните украински територии. Считаме, че те не са свободни и справедливи, и че те нямат обвързваща сила“, добави той.

Като европейска страна, намираща на югоизток в Европа, България смята за важни мира,стабилността и просперитета на Западните Балкани. Вярваме в трансформиращата сила на европейския интеграционен процес. Ще продължим да подкрепяме тези страни по пътя им към Европейския съюз“, каза още Милков, цитиран от БНТ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама