Облачно и хладно в първия есенен ден

07:00, 23 сеп 22 25 1908 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Точно в 04.04 ч. през нощта настъпи есенното равноденствие. С това започва и астрономическата есен.

Днес облачността ще е променлива, по-значителна след обяд над Източна България и планинските райони и главно там ще има превалявания от дъжд. През деня ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Минимални температури ще самежду 4° и 9°, в София около 4°. Максималните ще са между 15° и 20°, в София - около 15°.
   
Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна около и след обяд, на места със слаби валежи. Ще духа до умерен, предимно северен вятър. Максималните температури ще са между 18° и 21°. Температурата на морската вода е от 14° на места по северното, до 20-21° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. 
   
Над планините облачността ще е по-често значителна. На повече места в следобедните часове ще има слаби валежи от дъжд, над 1700-1800 метра - от сняг. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 3°, според прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама