Интелигентните мобилни решения за шофьори

13:55, 20 сеп 22 25 1966 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Бързо навлизащата дигитализация през 21 в. всеки ден оставя все по-значим отпечатък в начина ни на живот, оптимизирайки и улеснявайки всички процеси и битови навици, които сме развили, посредством множество иновативни софтуерни решения. В това число софтуерните компании не правят изключение и с едно от най-разпространените и необходими човешки умения, а именно управлението на МПС. По официални статистики прекарваме средно около 4 години от съзнателния си живот шофирайки. В такъв случай би било лудост, ако не бяха разработени интелигентни мобилни решения за шофьори.

В днешната статия ще Ви запознаем с някои от най-полезните мобилни приложения, специализирани в умното и удобно заплащане на паркинг, скоби, пътна безопасност и следене на навигация.

URBO Parking

URBO Parking е мобилно приложение за бързо, лесно и гъвкаво паркиране и заплащане на синя и зелена зона на територията на България. Апликацията разполага с най-голямо покритие от над 12 града, включително София, Бургас, „Слънчев бряг“, Банско, Стара Загора, Сливен, Силистра, Пазарджик, „Св. св. Константин и Елена“ и др. URBO Parking е единственото решение, което позволява внедраване на иновативни решения в градска среда, като заплащане за 30 минути, цял ден и уикенд пакет, заплащане на скоби, и не на последно място за още по-дигитално и съвременно настроените граждани заплащане през Viber.

VOZZi

Вече и на българския пазар, приложението VOZZi Driver's Assistance променя из основи дългогодишното разбиране за пътна помощ. Без документи - помощта е достъпна само с няколко клика в приложението. Пакетите за пътна помощ VOZZi са обвързани с Вас, а не с Вашия автомобил. Можете да поискате помощ дори когато сте пътник. Оперативният център на VOZZi е на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината и говори на вашия език. Всичко, от което се нуждаете, за да пътувате безопасно и безгрижно навсякъде в България и Европа, е в приложението VOZZi.

WAZE

Waze е управлявано от общността приложение за навигация, създадено от израелска компания и придобито от Google през 2013 г. Waze използва данни в реално време от потребителите на приложението, за да предостави най-добрия маршрут до дестинацията на потребителя, като взема предвид инциденти, задръствания, статични камери следящи шофьори неспазващи скоростните ограниченията, строителство и други препятствия, които биха могли да Ви забавят. Потребителите съхраняват списък с приятели в приложението, така че да могат да се следят по време на пътуване или да забележат приятел в близост.

Sofia plus

През приложението можете да видите обхвата на зоните за паркиране, да платите за паркинг с кредитна карта, както и да добавите номерата на вашите автомобили, за да проверите дали не са с поставени скоби. Чрез него може и да заплатите с карта за свалянето на скобата без да се обаждате. Не е необходимо и да чакате до автомобила, защото при свалянето на скобата ще получите известие през приложението.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

 



Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама