Облачно с превалявания

07:00, 21 сеп 22 25 1630 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Днес ще има променлива, често значителна облачност. Ще има валежи от дъжд, по-значителни в планинските райони, на отделни места главно в Източна България ще има и гръмотевици.

Сутринта ще е хладно. На отделни места по високите полета на Западна България ще се образуват слаби слани. Минималните температури ще са между 4° и 9°, по-високи по Черноморието; в София - около 5°. През деня ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Ще е хладно с максимални температури  между 16° и 21°, в София около 16°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна. Ще има валежи от дъжд, на отделни места ще прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури: 20°-21°. Температурата на морската вода по северното крайбрежие ще е 14°-16°, а по по-южното около 23°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде около 2 бала, според прогнозата на НИМХ.

Над планините облачността ще е значителна и на много места ще има валежи от дъжд, над 1700 метра от сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад и с него ще нахлува нова порция студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 2°.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама