Уди Алън се отказва от киното

19:40, 19 сеп 22 / Култура 25 2080 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

По време на представянето на предстоящия си 50-ти филм ексцентричният Уди Алън обяви, че прекратява режисьорската си кариера.

Алън заяви пред испанския вестник La Vanguardia, че възнамерява да се оттегли от заниманието си да снима филми и да посвети повече време на писането.

Отказът му от режисьорското поприще в Европа се случва в момент, когато подкрепата му в Съединените щати рязко спада, предвид обвиненията в злоупотреба срещу него.

Действието на последния му филм „Wasp 22” се развива в Париж и ще бъде заснет изцяло на френски език и завършен след няколко седмици. Алън описва сюжета на „Wasp 22” като „отровен романтичен трилър", пише БГНЕС. 

Уди Алън обяви нов филм, който може да е последният му

Алън режисира първия си пълнометражен филм „What’s Up, Tiger Lily?” през 1966 година. Почти десетилетие по-късно той заснема хитовия филм „Ани Хол", който го изстрелва в редиците на майсторите зад камерата. Алън е номиниран за 24 награди „Оскар" и печели четири от тях.

По време на плодотворната си кариера той винаги е бил в центъра на спорове и клюки. През 1997 г. се жени за Сун-И Превин - дете на бившата му приятелка Миа Фароу. Оттам се появяват множество обвинения в сексуално насилие, свързани с децата на Миа Фароу. Твърденията привличат значително медийно внимание, но Алън никога не е бил обвиняван или преследван и винаги е отхвърлял обвиненията.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама