След бурята: Частично бедствено положение в Поморие

09:26, 18 сеп 22 25 2414 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Бургас и селищата в региона се възстановяват от щетите, нанесени от ураганната буря. 

Най-тежка е ситуацията в Поморие, където кметът Иван Алексиев обяви частично бедствено положение, свикан е кризисен щаб. Поройният дъжд и ураганният вятър са нанесли огромни щети.

Силна буря в Бургаско: Човек е паднал зад борда на яхта

Обявено е частично бедствено положение. Най-важното е, че хората, които пострадаха при бурята, бяха откарани до лечебно заведение. Спасен е и човекът, паднал зад борда на яхта“, написа той в социалната мрежа.

Екипи на Пожарната служба разчистват падналите при бедствието дървета и клони. Съборени са електрически стълбове, което остави града и околните населени места без електричество. Работи се по отстраняване на аварията, но градът остава без ток, предаде БГНЕС.

Няма избягали змии от терариума в Бургас 

Ураганен вятър със скорост над 100 км/ч повали десетки дървета в Бургас. Пострадали са покриви, фасади на сгради, автомобили, рекламни елементи. До момента няма информация за пострадали хора.

Няколко бургаски села са без ток: Миролюбово, Изворище, Ченгене скеле. 

Най-честите сигнали до 112 са за паднали клони и дървета. Те са над 130 на брой. На много места падналите клони и дървета задръстват улиците и пречат на автомобилното движение, съобщиха от общината. 

Кметът Димитър Николов, териториалните директори и селските кметове са на терен. Мобилизирани са всички фирми, отговарящи за зелената поддръжка. Тече разчистване на града и едновременно с това опис на причинените щети.

Няма избягали змии от разрушения терариум в парк Езеро”. Всички са прибрани. Пострадала е единствено конструкцията. Десетки граждани звъняха притеснени по този повод, но да бъдат спокойни - няма избягали змии.

Щети и в Гоце Делчев, Петрич и Сандански 

Силна буря спря тока и в района на Гоце Делчев и събори дървета в Петрич и Сандански. Обилните валежи и буреносният вятър повалиха дървета и затрудниха движението по пътищата.

В Петрич бяха изкоренени дървета, които блокираха за кратко пътя към село Първомай. Сериозни поражения е нанесла бурята и по поречието на река Места.

В района на Гоце Делчев има селища без ток. Ураганният вятър е съборил десетки дървета в целия град, като най-засегнат е градският парк, предаде БНТ. 

Има скъсани електрически кабели, щети по автомобили и общинска инфраструктура. Няма пострадали хора.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама