Изписаха 18-годишното момче, пострадало тежко при катастрофата край Панчарево

17:39, 16 сеп 22 25 2165 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

18-годишния Александър, който пострада много тежко при катастрофата край Панчарево преди 2 седмици, беше изписан днес от Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, съобщиха от болницата.

Ученикът от СПГЕ „Джон Атанасов“ се чувства добре и няма търпение да се прибере вкъщи. „Сега идва периодът, в който пациентите стават „непослушни“ и понякога забравят да се пазят“, обясни на шега д-р Радоил Симеонов, един от лекарите, които направиха на младежа четири операции наведнъж. В интервенцията, която продължи цял ден, бяха оперирани фрактурите на китката, на лъчевата кост, на лакътя от другата страна, където е имало тежко раздробяване на костта. Извършена беше и реконструкция на много тежка увреда с премазване на мускулите и лъчевия нерв на ръката.

„Разбирам нетърпението ти. И аз съм бил на твое място. Като тийнейджър ме блъсна кола и така реших да стана травматолог“, сподели с пациента д-р Симеонов. Той увери Александър, който е в 12 клас и иска след техникума да учи компютърни науки, че травмите на ръцете няма да му попречат да си гледа уроците и да се подготви за кандидатстването. Въпреки това възстановяването ще е дълго и ще трябва да се виждат често за контролни прегледи.

Четири операции наведнъж претърпя момчето от катастрофата в Панчарево

„Не съжалявам за нищо. Понякога Господ ни изпраща изпитания, които ни правят по- силни. Радвам се, че съм тук, че съм, жив, че колата ме е запазила. Само това има значение. Не мога да разбера хора, които съжаляват за пари и за вещи, а не ценят здравето и живота“, споделя Алекс. Момчето не случайно споменава автомобила си, който е купен втора употреба. Около година отнело на него и на баща му, за да прегледат всяка част от колата. „При употребяваните автомобили никога не знаеш вкакво състояние са. Много е важно да провериш и всички въздушни възглавници дали са на мястото си“, обяснява младият мъж. Изглежда, че именно това го е спасило при ужасяващия челен удар.

Припомняме, че пострадалото момче беше прието в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ на 6 септември в много тежко състояние, с реална опасност за живота. Той прекара в реанимация 4 дни, където успяха да го стабилизират. След това го поеха гръдните хирурзи, които се погрижиха за тежката контузия на белия дроб. След тях дойде ред за сложната ортопедична операция.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама