Путин откри най-голямото в Европа виенско колело, което спря веднага

11:16, 14 сеп 22 / Свят 25 1649 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Пълен провал се оказа опитът на Москва да създаде „най-високото виенско колело в Европа“, съобщава „Комерсант“. Инсталирано в Деня на Москва – 10 септември, когато се празнуваше 875-годишнината на руската столица – колелото спря да работи още същия ден, пише „Дарик Радио“.

„Слънцето на Москва“, разположено в московския „Парк на бъдещето“, е високо 140 метра – с 5 метра повече от „Лондонското око“, инсталирано през 2000 г.

Преди празненствата по случай празника на Москва руските медии гордо обявиха, че това е най-голямото подобно съоръжение в Европа. На откриването му присъства лично президентът Владимир Путин заедно с кмета на руската столица Сергей Собянин. Още при първото пускане на колелото, то започна да спира, а първите му посетители увиснаха на 140 метра над земята. След няколко опита „Слънцето на Москва“ беше спряно, организаторите на събитието обявиха, че е заради наплива от хора.

Три дни по-късно колелото все още не се върти, а сайтът на атракцията не работи. В медиите се появяват съобщения, които призовават хората да сменят предварително закупените билети за „Слънцето на Москва“ за други атракциони.

Огромното колело се намира в близост до жилищни сгради, което също създава напрежение в руската столица, отбелязват от „Комерсант“. В уточненията за използването на атракцията се казва, че тя ще бъде недостъпна при по-силен вятър.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама