Вместо цвете, помощ за Карловско: Учители с призив за 15 септември

17:38, 13 сеп 22 25 2489 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Учителски колективи призовават родителите и учениците да дарят за пострадалите в Карловско парите, които биха дали за букети цветя за самите тях за първия учебен ден, 15 септември. В призива се включиха училища от София, Перник и Радомир.

Основно училище „Христо Смирненски“ в Радомир едно от учебните заведения, които ще поставят на входа дарителска кутия, за да може всеки който желае да помогне на нуждаещите се хора от Карловско. Да посеем зрънце добро и да дадем пример на нашите деца, призовават учителите, цитирани от БНР.

Човек трябва да хвърля напред добро, а не да афишира с това“, каза директорът Румяна Давидкова. „Ние сме едно от училищата, които пострадаха при земетресението през 2012 година. Преживяхме голям, тежък ремонт. Възстановихме се. Учихме и в друго училище, изведоха ни тогава. И човек трябва да подкрепя хората, които са в нужда“.

С призив вместо да купуват цветя да дарят средства за бедстващите села се обръщат към родителите и учениците и учителите от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Радомир и едно от най-големите училища в Перник - 11. ОУ „Елин Пелин“.

Колегията на 134. СУ „Димчо Дебелянов“ гр. София приветства своите ученици и родители с началото на новата учебна година и обявява кампания по събиране на средства за наводнените села и за хората в беда под наслов „Цветя за Карлово!“ Всеки, който желае, може да замени скъпия букет с цвете от градина и да дари средствата за каузата. В деня на празника потърсете учениците с дарителските кутии в двора на училището“, пишат от 134-о училище във Facebook.

Припомняме, че стотици къщи бяха наводнени, след като силен порой падна в пет карловски села в първите дни на септември. Това са Розино, Слатина, Столетово, Богдан и Каравелово. Именно затова се инициираха няколко кампании за набиране на средства и материална помощ. Доброволци пък помагат на място с разчистването. Кампании в подкрепа на пострадалите от Карловските села организираха организации като „За доброто“, „Гората.бг“, „Предай Нататък“, Национална асоциация на доброволците в България и др.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Gregorybum 22:21, 05 апр 23


Amazing quite a lot of awesome tips.
buy dissertations https://essaywritingservicelinked.com college essays prompts https://englishessayhelp.com

2 Nathangex 02:20, 12 апр 23


Fine forum posts. Regards.
essay writers for hire essay help writer help write my essay paper

3 ErnastAtolf 09:27, 05 авг 23


Truly loads of excellent tips.
best essay service best rated essay writing service writing a descriptive essay

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама