Джошуа срещу Фюри през декември

15:46, 13 сеп 22 / Спорт 25 2031 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ръководният екип на Антъни Джошуа, 258 MGT, потвърди, че двукратният шампион в тежка категория се е съгласил на изцяло британски двубой с Тайсън Фюри на 3 декември.

Фюри отправи предизвикателството към Джошуа миналата седмица и предостави на него и екипа му две дати за избор - 26 ноември на стадион „Уембли“ или 3 декември на стадион „Принсипалити“ в Кардиф. Сега Джошуа е приел последното. За това съобщи имено екипа му - 258 MGT.

Засега се очаква отговор на Циганския крал и неговия екип, след като през миналите дни комуникацията между двете страни бе временно спряна заради смъртта на Кралица Елизабет II.

Първоначално Фюри се надяваше да сключи сделка за битка с Олександър Усик, който носи поясите на WBA, WBO и IBF. Украинецът обаче бе категоричен след победата над Джошуа миналия месец, че не възнамерява да се боксира повече тази година. Евентуална битка между Фюри и Усик през 2023 ще бъде за абсолютен шампион в тежката категория, ако британецът защити пояса на WBC срещу Джошуа, пише gong.bg.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама