Кадър на „Промяната“ се оттегля от изборите след обвинения в хомофобия

12:29, 13 сеп 22 25 2746 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Кандидатът за народен представител на „Продължаваме промяната“ Бисер Русимов съобщи във Facebook, че се оттегля от бургаската листа на партията. Причината е във вълната от обвинения, които кандидатурата му предизвика в социалните мрежи.

Да имаш мнение има цена и за мен е привилегия да я платя. В листата за народни представители на „Продължаваме промяната“ в Бургас влязох, защото подкрепям новият модел политици - достойни хора, които поставят обществения интерес пред личния, ежедневно.  След много луди младежки години, промяната първо се случи в мен. След това поисках и промяната в средата, в която живея. Затова вече 10 години защитавам гражданските интереси. Това не  се e променило и днес нося тази отговорност.  И точно отговорност е причината да поискам да се оттегля от листата“, обясни той.

Не, защото Л. Г. Б. Т. активисти ме определят като хомофоб и ме атакуват, а защото не искам омразата срещу мен в една кална политическа кампания да повлияе на стойностни хора с по-благородни и високи каузи от тази да влизат в суетни битки. Уважавам хората, с които общувам, уважавам българските граждани и уважавам себе си. Държа на думата си, държа на мнението и ценностите си.  Стоя твърдо зад каузата на ПП за икономически силна България и нов политически модел без корупция“, посочи още Русимов.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама