В седмицата на Европрайда: В храмове в Сърбия четат молитва за семейството

10:35, 13 сеп 22 / Свят 25 2217 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Сръбският патриарх Порфирий заяви, че на всички служби в храмовете в Сърбия от днес ще се чете молитва за светостта на брака и семейството, съобщи агенция Бета.

Патриархът е решил част от всички богослужения в храмовете и манастирите на Сръбската православна църква да бъде молитва за светостта на брака и семейството, хармонията и мира между хората.

Както съобщи Сръбската православна църква (СПЦ), патриарх Порфирий е заявил, че решението е взето предвид предизвикателствата и изкушенията, пред които са изправени църквата и вярващите.

Поредно масово шествие срещу Европрайд в Белград

Патриархът каза, че са против провеждането на проявата Европрайд, тъй като според него целта на тази проява е не просто разходка и забавление, а „прекрояване на ценностите и обществото, начина на живот“.

Той заяви, че ЛГБТ+ идеологията е неприемлива за православните християни, подчертавайки, че те „не могат да приемат налагането на нови социални норми, които не са разпространени от Бога“.

Порфирий също поиска учебникът по биология в раздела за полова идентичност да бъде оттеглен, тъй като смята, че налага ЛГБТ+ идеология.

Вчера в Белград бе официално открита общоевропейската проява на ЛГБТ+ общността Европрайд 2022, съобщи вестник „Данас“. Седмицата на гордостта трябва да завърши с шествие на 17 септември, което властите в Сърбия обявиха, че забраняват, пише БТА.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 12:48, 13 сеп 22

И мислите, че църквата трябва да се съобразява с тези перверзници, които са ЗА, т.нар. "ЛГБТ+ идеология". Бог е създал Адам и Ева, не Адам и Пешо. Молитвите са си молитви и е важно в такива времена, да се молим за християнството семейство и вече много рядко да има такива "европрайдове", ЛГБТ изявления и да се изрича публично, че "полът е въпрос на избор". Ние ще станем по-зле от Швеция. И не, Шекспир не е казал "Любовта е в очите на виждащият", със смисълът "да се влюбиш в еднаквият пол". И не, Достоевски не е казал "Красотата ще спаси светът" със замисълът за "ерос" - ът при човекът, нито дори. " сапио"-то, па камо ли пък джуките на плеймейтките. О, времена! О, нрави!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама