Раздадоха наградите „Еми“

08:15, 13 сеп 22 / Култура 25 1863 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Семейната бизнес драма на HBO „Наследници“ спечели „Еми” за най-добър драматичен сериал, завършвайки звездната гала в Холивуд в чест на най-добрите телевизионни сериали. Другите номинирани бяха „По-добре се обадете на Сол“, „Еуфория“, „Озарк“, „Раздяла“, „Игра на калмари“, „Странни неща“ и „Жълти жилетки“.

„Тед Ласо“ грабна „Еми” за изключителен комедиен сериал на церемония по награждаването в Лос Анджелис. Това беше втората победа в категорията за хита на Apple TV+, воден от Джейсън Судейкис. Той надмина конкуренцията от „Abbott Elementary“, „Barry“, „Curb Your Enthusiasm“, „Hacks“, „The Marvelous Mrs. Maisel“, „Only Murders in the Building“ и „What We Do in the Shadows“.

„Белият лотос“, сатира за богатството и лицемерието, чието действие се развива в луксозен хавайски курорт, спечели „Еми” за най-добър лимитиран сериал, като триумфира над четирима претенденти, които разглеждаха скандали от реалния живот. Сериалът победи „Dopesick“ - поглед към кризата с опиоидите в САЩ, „The Dropout“ - за измамата на „Theranos“, „Пам и Томи“ - за скандална секс лента на знаменитост, и „Изобретяването на Анна“ - вдъхновен от руски измамник, който е изпързалял висшия Ню Йорк.

Lee Jung-jae спечели „Еми“ за най-добър актьор в драматичен сериал за ролята си в южнокорейския хит „Игра на калмари“, като стана първият човек, който взе най-голямата награда за изпълнение, което не е на английски език.

Зендая спечели „Еми” за най-добра актриса в драма за превъплъщението си в Рю в „Euphoria“ -  изпепеляващият поглед на HBO към живота в гимназията. Това беше втората награда „Еми“ за Зендая, която надмина Джоди Комър и Сандра О („Убивайки Ийв“), Лора Лини („Озарк“), Мелани Лински („Жълтите жилетки“) и Рийз Уидърспуун („Сутрешното шоу“).

Водещият Кенан Томпсън откри вечерта с танцов номер, поставен върху комбинация от теми от хитови телевизионни предавания, включително „Приятели“ и „Игра на тронове“, преди да включи легендата в токшоуто Опра Уинфри, която похвали „най-успешната медия в света: телевизията“.

Церемонията отбеляза връщане към нормалното, след като кризата с Covid-19 принуди продуцентите да проявят творчество с отдалечени и социално дистанцирани издания през 2020 г. и 2021 г. Шоуто в театър в центъра на Лос Анджелис е и първата голяма холивудска церемония по връчването на наградите след тазгодишните извънредни „Оскар“-и, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама