98% от училищата и детските градини са готови за отоплителния сезон

15:51, 12 сеп 22 25 2177 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

98 процента от училищата и детските градини са готови за новия отоплителен сезон. Това стана ясно по време на заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в областта на средното образование.

Всички образователни институции са в готовност за новата учебна година, а дни преди 15 септември намалява и броят на незаетите места за педагогически специалисти.

Учебната година ще стартира присъствено, но има готовност за преминаване в обучение от разстояние в електронна среда при необходимост. 100 процента са осигурили дезинфектанти, топла вода, предприети са и допълнителни мерки за намаляване на риска от инфекции, съобщиха от МОН. 

В момента в училищата са назначени 1216 медиатори и 182 социални работници, които съдействат на учителите за приобщаване на деца и ученици в системата на образованието. Всички директори на училища са осигурили и медицинска грижа за децата и учениците.

46 училища и детски градини ще открият учебната година в друга сграда.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 basySmady 08:07, 06 сеп 24

Btw, to avoid arsenic in rice, either buy imported rice from Indian Asian stores or buy California grown or grown anywhere where cotton fields did not exist priligy amazon

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама