Иван Костов разкрива как изглежда „Политиката отвътре“ в нова книга

14:22, 12 сеп 22 / Политика 25 2309 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Със своите мемоари „Свидетелства за прехода 1989-1999 г.“ Иван Костов започна да говори за трудния път за модернизирането и европеизирането на България. Три години по-късно продължава разказа си за българския преход като разкрива на читателя как изглежда „Политиката отвътре“. 

В новата си книга авторът обяснява на достъпен език, защо преходът у нас не завърши с установяването на върховенство на закона. Търси причините за общото разочарование. Прави своя анализ на двигателите на прехода и на силите, които все още успяват да се противопоставят на опитите за демократизация на страната. 

Иван Костов споделя своите „Свидетелства за прехода“ в мемоари

Иван Костов се позовава на примери от своя опит за правилни политически решения, въвели България сред свободните и развити държави, но и за тези грешки и провали, заради които страната ни да остава в плен на мафията.

Изданието ще се появи на пазара на 26 септември 2022 г., когато от 18:30 ч. в Зала 3 на Национален дворец на културата (пл. „България“ 1, София) по време на официалната премиера на изданието проф. Веселин Методиев ще представи своя прочит, съобщиха от Ciela. 

Входът е свободен, а актуални новини може да следите и във Фейсбук събитието тук

„Политиците у нас не разбират важното, че демокрацията и пазарната икономика са органично цяло – едното не може да замести другото. Няма демокрация без пазарна икономика и обратно, без демокрация икономиката става джунгла, в която господстват монополи и престъпност”, казва Иван Костов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама