София няма да остане без парно през зимата

12:10, 12 сеп 22 25 2476 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Подписан е договорът между „Топлофикация София” и „Булгаргаз”. По силата му считано от 1-ви януари 2023-а г. до края на годината всички необходими количества синьо гориво за София ще бъдат осигурени. Това обявиха на брифинг председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и служебният министър на енергетиката Росен Христов, съобщиха от СОС.

„От 7.00 ч. на 1 януари 2023 г. до края на годината всички необходими количества природен газ за София ще бъдат осигурени, за което благодаря на министъра и на дружеството за бързата реакция. Това е първият голям резултат, който постигна междуведомствената работна група, в която участват представители и на всички политически сили в съвета, за оздравяването на „Топлофикация София“, посочи Георгиев.

Над 500 млн. лева нови задължения ще натрупа „Топлофикация“ до края на годината

Погасяваме половината от дълга на „Топлофикация” към БЕХ и „Булгаргаз”, като прихващаме с вземания към държавата за 680 млн. лева, които държавата призна, че дължи на „Топлофикация“.

Изготвили сме и се подписват споразумения за прихващане на този дълг, за да може дружеството да поеме глътка въздух. Защо е важно за нас да има диалог с държавата. Бездействието на предходното правителство - струва на софиянци 480 млн. лв. Това е поскъпването на природния газ, който остана некомпенсиран от септември миналата година досега. Пряка щета заради липсата на адекватна държавна политика. На това трябва да се сложи край. Точно от една година апелираме това да се случи. Ще държим заедно колегите от държавните институции да намерим справедливо решение, което да не обременява софиянци“, коментира още председателят на градския парламент.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама