Крал Чарлз Трети с първо обръщение към нацията

21:04, 09 сеп 22 / Свят 25 2193 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Крал Чарлз Трети направи първото си обръщение към нацията в качеството си на новия монарх на Великобритания. Речта му беше излъчена на живо по телевизията, предаде БТА. 

Кралят каза, че изпитва дълбока скръб от смъртта на майка си, кралица Елизабет Втора, и се закле да продължи до края на живота си службата си в полза на нацията.

Камила ще е кралица-консорт: Каква е ролята ѝ?

Чарлз Трети отдаде почит на покойната Елизабет Втора и каза, че „през целия си живот Нейно величество кралицата, любимата ми майка, беше вдъхновение и пример за мен и за цялото ми семейство и ние й дължим най-искрения дълг, който едно семейство може да дължи на майка си.“

Кралят посочи, че на 21-вия си рожден ден през 1947 г. майка му се е зарекла да посвети живота си „в служба на нейните народи“. Чарлз Трети подчерта: „Това беше повече от обещание: това беше дълбок личен ангажимент, който определи целия й живот“. Тя направи саможертви в името на дълга, каза още Чарлз Трети за покойната кралица.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама