„Лудогорец“ срази „Рома“ в Лига Европа

21:46, 08 сеп 22 / Спорт 25 2503 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

„Лудогорец“ потегли по най-добрия начин в Лига Европа. След 16 поредни загуби в груповата фаза на турнира разградчани счупиха каръка, побеждавайки „Рома“ с 2:1.

В 72-рата минута Каули Оливейра даде аванс на домакините. Аслак Фон Витри пропусна топката за Каули, а бразилецът премина като на шпалир през играчи на „Рома“ и хладнокръвно завърши във вратата на Миле Свилар. В 83-ата минута Оливие Вердон се отличи с ключова намеса, след като изчисти преди голлинията.

Четири минути пред края гостите успяха да изравнят - Лоренцо Пелегрини центрира в наказателното поле, а Елдор Шомуродов заби топката във вратата на Падт с глава.

Радостта на Дибала и компания трая кратко. В 88-ата минута Рик Джонатан върна към влезлия като резерва Нонато, който преодоля Рожер Ибанес и вкара топката за втори път във вратата на Свилар.

Жозе за пети път гостува в България, като досега винаги побеждаваше. Три от досегашните четири визити бяха в групови фази, при това на различни турнири – Шампионска лига, Лига Европа и Лигата на конференциите, пише bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама