Цветанов: Каузите на всеки кандидат-депутат да произтичат от реалността, а не от празно политиканстване

09:22, 08 сеп 22 25 912 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Каузите на всеки кандидат-депутат да произтичат от реалността, а не от празно политиканстване. За това призова лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов. Повод за думите му са сигнали от жители на великотърновския квартал Зона Б за миризма и запрашеност, причинени от комините на „Кроношпан“.

Меко казано е странно, че години наред, в старата ни столица, не се решава проблемът с негативното влияние върху чистотата на въздуха, което оказва дейността на това голямо дървообработващо предприятие. Смятам, че точно сега е моментът усилията да се обединят.

Добре е, че след решение на Великотърновския общински съвет, се подготвя местен референдум по наболялата тема, за да може най-после всички да чуят мнението на потърпевшите хора. Но нека и всеки кандидат за народен представител от Великотърновския избирателен район да приеме този въпрос като кауза! И нека и занапред каузите да произтичат от реалността, а не от празно политиканстване“, пише Цветанов във Facebook.

Поемайки ангажимент по казуса „Кроношпан“ в хода на предизборната кампания, призовавам всички да останат съпричастни към този реален проблем, с който ръководството на община Велико Търново не може или пък не иска да се справи.

Добре е регионите да привличат големи инвеститори, важно е да се създават благоприятни условия за бизнеса, за да се отварят нови работни места. Но нищо не трябва да става за сметка на здравето на хората! Подобен е и казусът в Павликенско, където местната власт опитва да наложи инвеститор, заплашващ да съсипе, със своята дейност, екологиятана този земеделски край, да погуби поминъка на местните производители и да постави под риск здравето на семействата. Недопустимо!, пише още Цветанов

Той призова кандидатите за народни представители да попитат прикриват ли се данни за чистотата на въздуха във Велико Търново; функционира ли т.нар. „ултрамодерен филтър“, за който преди време се съобщаваше, че „Кроношпан“ монтира; Какви мерки по опазване здравето на жителите са били предприети от страна на общинското ръководство.

Ние, от „Републиканци за България“ отдавна сме заели страната на живущите в трите най-близки до „Кроношпан“ великотърновски квартали. Няма да позволим темата да утихне, нито ще оставим институциите намира, докато не се предприемат всички необходими действия, с които да бъде гарантирано правото на хората да живеят в здравословна среда. Приветстваме всеки, който е наш съмишленик в тази своеобразна битка, пише още Цветанов.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама