Мост се срути при официално откриване в Конго

18:35, 08 сеп 22 / Свят 25 2473 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Нов мост в Демократична република Конго не издържа напрежението и се срути точно по време на церемонията по отрязване на лентичката му, с която трябваше да бъде открит. Събитието в Централна Африка предизвика хаос на място и бурни възмущения в социалните мрежи, съобщи африканската агенция Kamma Press, цитирана от Оffnews.bg.

Представители на конгоанските власти се събрали за официалното откриване на пасарелка, която трябвало да замени стар мост, който през влажния сезон бил заливан или се чупел. Кадри, разпространени в социалните мрежи в Африка показват как официалните лица се насочват към червената лента в средата на моста за да я прережат и, в момента, в който правителствен служител се кани да открие съоръжението, то рухва във водата.

Благодарение на бързата реакция на охраната никой от официалните лица не е пострадал в момента на инцидента. Според местните медии случаят е станал близо до Киншаса. Мостът е бил построен от неправителствена организация, чийто представител е жената във видеото, участваща в прерязването на лентата.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама