Спасител почина, след като извади от морето давещи се жени

08:09, 08 сеп 22 25 2376 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Спасител почина, след като успя да помогне и спаси две давещи се летовнички в морето край Несебър. Това съобщиха от полицията в Бургас. Инцидентът е станал в сряда около обяд.

От полицията уточниха, че двете жени влезли във водата при червен флаг. Започнали да се давят.

69-годишният спасителят ги видял, успял да ги извади в безопасна зона и да ги предаде на колегите си, но самият той изпаднал в безпомощно състояние. Въпреки предприетите от останалите спасители реанимационни действия, той починал, предаде БТА.

Жените, станали причина за смъртта на водния спасител, четири пъти създавали предпоставки за инцидент, разказва пред Нова телевизия Иван Георгиев, който е началник „Водно спасяване” на плаж „Слънчев бряг”. Точно толкова пъти колеги на загиналия се наложило да ги вадят принудително от водата. И двете жени са чуждестранни гражданки.

През активния сезон за централния плаж в черноморския курорт отговарят близо 50 спасители, казва Иван Георгиев. В момента те били около 30. Според него една от основните причини за трагичния инцидент е непокорността на туристите. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама