Митрофанова зад Радев на честванията за Съединението

17:30, 07 сеп 22 / Политика 25 2537 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова се включи в тържествата в Пловдив по повод 137-та годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия, се видя от кадри на телевизиите, на които тя стои сред почетните гости точно зад президента Румен Радев, пише „Дневник“.

Президентът: Само единни сме оцелявали и побеждавали

Присъствието на посланика на страна, обявила България за неприятелска държава, направи впечатление след като на националния празник Трети март Митрофанова избегна участие в официалните тържества и поднесе цветя на паметника на Шипка ден по-рано. За 24 май тя поздрави българите чрез видеообръщение в профила на посолството.

Кой покани Митрофанова?

Пред медията представител на пресслужбата на община Пловдив заявява, че по протокол администрацията „задължително кани целия дипломатически корпус“, не само за честванията на Съединението, но като цяло за важни чествания, а решение на всеки отделен дипломатически представител е дали ще се отзове.

От пресслужбата казаха, че освен руския посланик Елеонора Митрофанова, на честването на площад „Съединение“ е имало още 15 други дипломатически представители. Поканите към всички били изпратени около месец преди честванията, като дипломатите могат да потвърдят предварително, но и да дойдат без изрично да са го обявили.

От там обясняват още, че подредбата се прави в синхрон с протокола на Министерския съвет и Президентството, като на първия ред са представители на българските институции, а след това са дипломатическите представители, без да се определят поименно местата им.

Плътно зад Радев ли е руската посланичка?

Макар така да изглежда на някои от кадрите от честването вчера, кадри от президенството от друг ракурс показват, че руската посланичка всъщност е няколко реда по-назад.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 19:24, 07 сеп 22

"Това е краят,
свърши, свърши, свърши любовта!
Сигурен съм даже,
хлопна външната врата...
Ти още ли си тука, ма ??!?!?! "

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама