„Washington Post“: Тръмп откраднал документ за ядрените сили на друга държава

16:59, 07 сеп 22 / Свят 25 2214 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

При обиска на резиденцията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп агенти на ФБР иззели документ, описващ отбранителните способности на чужда държава, както и състоянието на ядрените ѝ сили. Това съобщи „Washington Post“, позовавайки се на свои източници, пише „Клуб Z“.

Някои от иззетите документи съдържали данни за строго секретни операции на САЩ, за които дори много високопоставени служители в администрацията, отговарящи за въпросите на националната сигурност, не са знаели.

Тръмп съди правителството на САЩ за обиска в дома му

Документи, съдържащи информация за строго класифицирани операции изискват специални разрешения, за да може даден високопоставен американски представил да ги прегледа. Достъпът до класифицирана информация сам по себе си не бил достатъчен да се изследват точно тези данни. Някои от откритите безразборно разхвърляни в кутии документи в имението на Тръмп трябвало се пазят под ключ в защитено съоръжение със специален служител, който да следи внимателно за местонахожението им.

След месеци на опити ФБР възстановило повече от 300 класифицирани документа от Мар-а-Лаго тази година: през януари 184 в общо 15 кутии били изпратени от екипа на Тръмп до Националната администрация за архивите и досиетата, 38 били предадени от адвокат на Тръмп през юни и повече от 100 допълнителни документа били открити от ФБР на 8 август при претърсването на Мар-а-Лаго.

Washington Post: В имението на Тръмп са търсени документи за ядрени оръжия

Именно в документите, които са върнати на 8 август, била открита информация за ядрените възможности на чуждо правителство. Източниците на „Washington Post“ не идентифицирали въпросния кабинет, нито разкрили къде точно в Мар-а-Лаго се е намирал документът.

„Washington Post“ по-рано съобщи, че агентите на ФБР, които извършили обиска в резиденцията на Тръмп, преди всичко искали да открият всички секретни документи, свързани с ядрени оръжия.

ФБР обискира имението на Тръмп във Флорида

След публикуването на тази история Тръмп я сравни в социалните медии с множество предишни правителствени разследвания на поведението му. Въпросът с ядрените оръжия е измама, точно както „Русия, Русия, Русия“ беше измама, двата импийчмънта бяха измама, разследването на Мюлър беше измама и много други. Замесени са същите гадни хора“, написа той в социалната си мрежа Thruth Social, след което за пореден път предположи, че агенти на ФБР са фалшифицирали доказателства срещу него.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама