България победи Грузия и мечтае за осминафиналите на Евробаскет

08:21, 07 сеп 22 / Спорт 25 1886 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Националният отбор на България по баскетбол за мъже запази шансове да се класира за осминафиналите на Евробаскет 2022, след като победи домакина Грузия с 92:80 в четвъртия си мач от надпреварата. Играчите на Росен Барчовски загубиха първите си три двубоя срещу фаворитите Испания, Турция и Черна гора, но вчера показаха класа и характер, за да надиграят грузинците.

Домакините започнаха по-добре в „Арена Тбилиси“ и малко след началото на втората част поведоха с осем точки, но „лъвовете“ изравниха играта и направиха силна серия, за да се оттеглят с точка аванс на почивката. В третата четвъртина Александър Везенков и компания наказаха съперника с 27:19, за да си осигурят комфортна преднина, която не изпуснаха в последната част и стигнаха до много ценен успех, първи за тима на европейско първенство от 11 години насам.

Огромен скандал на Евробаскет

Българският тим наказа тежко своя опонент от тройката, като наниза цели 19 тройки. Плеймейкърът Дий Бост, който бе далеч от най-добрата си игра в първите три мача от надпреварата, бе на изключителна висота тази вечер, като реализира девет стрелби от далечно разстояние от 13 опита и завърши с 33 точки, 12 асистенции и 4 борби. Александър Везенков бе на обичайното ниво и реализира 28 точки и 14 борби, а много силно се включи Павлин Иванов със 17 точки (5 тройки).

По този начин България и Грузия вече имат актив от една победа и три загуби в група А, а в днес националите се изправят срещу Белгия и при нов успех могат да преодолеят груповата фаза, което е голямата цел пред отбора. Двубоят с Белгия започва в 17:15 часа, пише БНР.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама