Кадиров размисли: няма да се оттегля

17:33, 06 сеп 22 25 2175 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Проруският чеченски лидер Рамзан Кадиров опроверга собственото си съобщение, че има намерение да се оттегля. Оказа се, че той просто искал да провери какво ще си помислят хората. Разбира се, той много искал да сдаде властта, но не можел да си отиде просто така, защото народът му поверил управлението.

Освен това Кадиров, който управлява 15 години, научил, че неназован руски регионален управник е бил на власт цели 27 години. Чеченският лидер твърди, че смята да счупи този рекорд.

Кадиров: С Украйна приключихме, да се готви Полша

Ето какво гласи постът на Рамзан Кадиров, публикуван, както и предишния, в неговия канал в Телеграм: Много се обсъждат тези дни думите ми за безсрочен отпуск. Обсъждания, анализи, прогнози, предположения. Искам да разведря атмосферата и да сложа край на всички приказки. Онзи ден попаднах на публикация, в която се казва, че заемам поста ми 15 години и съм „дългожител“ сред главите на регионите. Помислих си, че това е много, и реших да науча мнението ви По-късно разбрах, че не съм такъв „дългожител“ – предишният рекорд, както с оказа, е 27 години. (Кадиров обаче не споменава рекордьора – б.р.) Затова ще ви кажа още нещо – сега реших да счупя настоящия рекорд. Да видим, може би ще мина този показател".

В действителност да си тръгна просто така, разбира се, нямам право. Народът ми повери ръководството на региона. И е свещено задължение да оправдая това доверие. Мога да си тръгна само ако попитам народа и Президента на Русия. Затова да оставим за по-нататък разговорите за безсрочен отпуск. Сега няма да ползвам дори полагаемия годишен отпуск. И преди съм казвал, че в това отговорно време, когато страната ни се бори срещу световния сатанизъм в Донбас, в отпуск не трябва да излизат нито регионалните власти, нито военнослужещите от всички рангове", пише още Кадиров, цитиран от Клуб Z. 

Накрая Кадиров твърди, че „съюзните войски“ в Украйна превземат все повече територии и громят врага.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама