Здравка Евтимова: Днешните българи отново трябва да спечелим нашата революция

15:03, 06 сеп 22 / Култура 25 2021 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Днес повече от всякога трябва да сме като онези българи преди 137 години, които успяха да изковат днешна България. Вазов не случайно е казал, че Съединението е най-лесната революция на България, защото е спечелена предварително в сърцата на българите. Виждаме днес пред какво сме изправени, при какви условия живеем и каква кризисна зима се задава. Може би днешните българи, които очакваме кризата и живеем под сянката на войната, отново трябва да спечелим нашата революция, като в сърцата си смятаме, че сме ценни един за друг. Това каза Здравка Евтимова, писател и преводач, в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Писателката смята, че всеки човек има безкрайна стойност, дори с лошите си черти. „Дълбоко вярвам в сърцето си, че българският народ е мъдър”, каза тя.

Не е задължително да се случват апокалиптични събития в живота ни, за да осъзнаем колко е важно да бъдем хора. Мъчителните и тежки събития доказват вътрешната ни стойност. Трябва да бъдем добри не на думи, а на дела”, каза още Здравка Евтимова.

Здравка Евтимова: Изпитвам съжаление към руските майки

По думите й, по времето на Съединението, това велико събитие за България, политиците са били на нивото на своя народ. „Народът е решил в сърцата си, че иска Съединението и политиците са застанали, въпреки своите различия, зад него. Аз виждам, че днес, в тези наистина трудни и изпълнени не с предизвикателства, а с пропасти условия, е точното време, когато един политик може да работи така, че след 25 години името му да краси някоя детска градина”, посочи Евтимова.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама