Община Карлово откри DMS кампания за дарения

19:47, 05 сеп 22 25 3819 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Община Карлово откри DMS кампания за дарения за пострадалите от наводнения населени места. 

„Уважаеми българи в страната и чужбина, обръщаме се към всички Вас с апел за помощ. Населените места от община Карлово – с. Богдан, с. Слатина, с. Каравелово, с. Войнягово, с. Столетово, с. Розино, с. Христо Даново и с. Дъбене имат нужда от нашата подкрепа!

Наводнението, породено от обилните и непрестанни дъждове, доведе до разруха в тези населени места. Стотици български домакинства загубиха за един миг своите домове и покъщнина. Материалните щети са огромни, а хората не виждат изход от тази ситуация. Това, което всички заедно можем да направим, е да покажем на нашите пострадали сънародници, че не са сами. Само обединени заедно, ставаме силни! Нека дарим!“, призовават от Общината.


Всеки, който желае да дари парични средства, може да го направи с SMS на номер 17 777 с текст DMS KARLOVO или на: https://dmsbg.com/24513/pomosht-za-navodnenite-sela-v-obshtina-karlovo/

Над 600 доброволци ще се включат в почистването на пострадалите села

Утре се очаква над 600 доброволци да отидат да помагат в трите села – Богдан, Каравелово и Слатина, които пострадаха най-много от наводненията. Това съобщи на брифинг служебният министър на отбраната Димитър Стоянов, предаде bTV.

Разчистването продължава с ускорени темпове, няма да спре и утре, въпреки почивния ден, отбеляза той.

Днес доброволците са били над 200. Който желае да помогне, има сборен пункт пред кметствата на трите села, където са разположени служители, които ги разпределят към домовете. Доброволците чистят в къщите и дворовете, а армията почиства изнесеното.

За първите 4 дни над 600 военнослужещи са били на терен и са работили в трите села. С тях е имало 67 броя специализирана техника, инженерна техника, съобщи министърът.

Днес на терен има около 110 военнослужещи, които са пръснати по трите села, основно с речазки и багери, които помагат на местното население, допълни Димитър Стоянов.

Издават лични карти на място в наводнените села

Той съобщи, че първо трябва да се изчистят коритата, за да може, ако има нов валеж, да се изведе водата. Улиците трябва да бъдат почистени, за да се стигне до всеки един дом, за да започне самото почистване.

Министър Стоянов заяви, че ще повдигне темата за контейнерните жилища в сряда и се надява от общинските центрове да постъпят такива заявки. Повечето от хората, останали без домове, са настанени при близките си. 

Украински бежанки пратиха помощите си на хората в Карлово

Хората в бедстващите села имат нужда от консерви, вода дрехи, одеала и кухненско и обзавеждане за домове. Такива дарения ще бъдат приети, съхранени и предоставени на нуждаещите се. Има открита и публична сметка на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама