Седмицата завършва със слънце

07:00, 04 сеп 22 25 1797 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

До обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. След обяд облачността от запад ще се увеличи и на места главно в планинските райони на Западна България ще превали, в отделни райони и ще прегърми. В крайните югозападни райони явленията ще продължат и през нощта срещу понеделник. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°, в София - около 24°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Слаби валежи ще има само на отделни места рано сутринта. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 22-25°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините преди обяд ще има по-съществени разкъсвания и намаления на облачността, но след пладне тя отново ще се увеличи и на места в масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, в отделни райони с гръмотевична дейност. Вятърът ще е до умерен, предимно от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 13°.

В началото на следващата седмица въздушният пренос ще остане от изток-североизток. Сутрин по-значителна предимно ниска облачност или мъгла ще има на места в котловините и низините в западната половина от страната, на изток ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но превалявания от дъжд ще има главно в Югозападна България. Дневните температури ще бъдат предимно между 22° и 27°. Сутрин - сравнително хладно, с минимални температури между 10° и 15°, в отделни котловини и по-ниски.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама