„Американската мечта за разпад на Русия ще доведе до Деня на страшния съд“

17:10, 03 сеп 22 25 2393 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев обвини САЩ и техните съюзници, че се опитват да провокират разпадането на страната и предупреди, че подобни опити могат да доведат до Деня на страшния съд, съобщи Асошиейтед прес.

След като присъства на прощалната церемония на бившия съветски лидер Михаил Горбачов, Медведев публикува пост в канала си в приложението за съобщения. В него той твърди, че някои на Запад биха искали „да се възползват от военния конфликт в Украйна, за да тласнат страната към нов етап на разпадане“.

Байдън иска от Конгреса още над 13 млрд. долара за Украйна

„Подобни опити са много опасни и не бива да се подценяват. Тези мечтатели пренебрегват една проста аксиома: силовото разпадане на ядрената сила винаги е шахматна партия със Смъртта, в която се знае точно кога ще дойде шах и матът - гибел за човечеството“, посочи той, цитиран от bTV.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама