България започна с тежка загуба от Испания на Евробаскет

17:07, 01 сеп 22 / Спорт 25 2109 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Баскетболистите на България отстъпиха на световния шампион Испания с 87:114 (17:28, 18:29,  31:32, 21:25) в първия мач на европейското първенство в Тбилиси.

Барчовски започна с Дий Бост, Станимир Маринов, Иван Алипиев, Александър Везенков и Емил Стоилов.

Центърът Стоилов отбеляза първия кош на Евробаскет 2022. Българите бяха равностойни само в първата половина на откриващата четвърт и дори поведоха с 5:2 точки след тройка на Маринов. Постепенно испанците взеха преднина, успяха да неутрализират звездата ни Везенков и се възползваха от няколко неуспешни стрелби на националите ни. Разликата стигна до 20:9 за състава на Серджо Скариоло. Нашите я намалиха, но частта завърши 28:17 за Испания. Почивката дойде при 57:35 за иберийците, предаде БНР. 

В третата четвърт се разигра Павлин Иванов, който наниза 13 точки. В последната двубоят се доиграваше, но националите отново играха слабо в защита.

Александър Везенков завърши с „дабъл-дабъл“ като отбеляза 25 точки и овладя 11 борби под кошовете за 35 минути игра. Иванов добави 16 точки, а Чавдар Костов се отличи с 13.

За Испания Лоренцо Браун постигна 17 точки и направи 5 асистенции, а Уили Ернангомес записа 16 точки и 6 борби.

Следващият мач на България е в събота от 17:15 часа срещу състава на Турция. В група „А“ са още домакините от Грузия, Белгия и Черна гора.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама