Млада кинозвезда почина внезапно на 32 години

13:15, 31 авг 22 / Свят 25 3485 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Южноафриканската актриса и модел Чарлби Дийн, изпълнила водеща роля в отличения тази година в Кан за най-добър филм „Триъгълник на тъгата“, почина на 32 години, предаде БТА.

Дийн е издъхнала внезапно в болница в Ню Йорк вследствие на заболяване, за което не е знаела, казаха нейни представители.

Тя е родена в Кейптаун, РЮА. Става модел още като 6-годишно дете и в следващите години често е на модния подиум и на корици на модни списания. През 2009 г. оцелява след тежък пътен инцидент.

Дебютира в киното през 2010 г. в „Малек“, в който участва и британския комик Джон Клийз. Дийн се снима и в продължението на филма през 2013 г. Участвала е в още няколко игрални филма и в телевизионен сериал.

В „Триъгълник на тъгата“, първият англоезичен филм на шведския режисьор Рубен Йостлунд, Дийн играе ролята на Яя - модел и инфлуенсър, която се отправя с партньора си Карл, също модел, на луксозен круиз за богаташи. В образа на капитана на круизния кораб е Уди Харелсън. През май филмът бе удостоен със „Златна палма“ на кинофестивала в Кан и през октомври ще бъде представен в кината в САЩ и Европа, пише БТА.

На фестивала в Кан, преди филмът да спечели голямата награда, Дийн каза пред Асошиейтед прес: „Чувствам се, сякаш вече съм спечелила. Вече съм в Кан с филма. Толкова е невероятно. За мен това е черешката на тортата“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама