Какво ще е времето през септември?

11:48, 31 авг 22 25 2467 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Тази година през септември се очаква средните месечни температури да бъдат около нормата, която за по-голямата част от страната е между 17° и 20°, а за планините - между 3° и 10°.

Най-високите температури през септември ще бъдат между 29° и 34°, а най-ниските - между 4° и 9°, по-високи по Черноморието. Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която за равнините е между 40 и 60 л/кв.м, а за планинските и припланинските райони - от 60 до 80 л/кв.м, според прогнозата на НИМХ.

През първите дни от месеца през страната ще премине атмосферно смущение и температурите относително ще се понижат. На много места, главно в следобедните часове ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. През втората половина от първото десетдневие времето ще е предимно слънчево, температурите ще се повишат.

В началото на второто десетдневие през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността ще се увеличи и на много места ще превали дъжд. Температурите ще започнат да се понижават. През втората половина от периода се очаква времето да е предимно слънчево.

През третото десетдневие температурите ще продължат да се понижават и вече ще бъдат по-ниски от обичайните за периода. Повишава се вероятността за създаване на валежна синоптична обстановка. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама