С изложба завърши традиционният национален пленер „Човек и природа“ - Ветрен 2022

11:03, 30 авг 22 25 996 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Изложба с творби от завършилия вчера национален пленер по изобразително изкуство „Човек и природа“ - Ветрен 2022 бе открита в Художествената галерия в Силистра, съобщиха от общината.

Пленерът се проведе за 26-ти път на брега на река Дунав в село Ветрен, по инициатива на Дружеството на художниците в Силистра и със съдействието на община Силистра. В думите си към гостите председател на Дружеството Константин Дончев благодари за участието на колегите си и разказа за пленера през годините, как винаги е получавал подкрепа от Община Силистра и Общински съвет - Силистра за реализиране на инициативата.

10 изявени автори с доказани творчески постижения в сферата на живописта, скулптурата и графиката от Силистра и от цяла България твориха на брега на реката. Това са Ани Иванова, Галя Николова, Илиян Урумов, Ивайло Аврамов, Константин Дончев, Николай Петров, Пламен Аврамов, Радослав Илиев, Христина Гаева, Цветелина Стефанова.

Тази година заедно с утвърдените творци в пленера участваха и млади таланти от Школата по изобразително изкуство към Обединен детски комплекс – Силистра. Те се запознаха с творческия процес на художниците и рисуваха заедно с тях.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама