„Български възход“ се коалира с партията на Софиянски

11:20, 29 авг 22 / Политика 25 2122 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Председателят на ПП „Съюз на свободните демократи“ Радослав Кацаров и лидерът на ПП „Български възход“ Стефан Янев ще подпишат днес Споразумение за политическо сътрудничество за предстоящите парламентарни избори. 

„Надявам се следващият парламент да излъчи така необходимото на страната ни в този момент редовно правителство. Смятам, че коалиция „Български възход” може да даде стабилност на управлението“, заяви председателят на ССД Радослав Кацаров и изрази увереност, че с общи усилия заедно с партньорите, коалицията ще постигне целите си на тези избори. 

ССД поема ангажимент структурите и да окажат подкрепа на ПП „Български възход“ по време на предизборната кампания. Двете формации споделят общо виждане за провеждане на политика базирана на български консерватизъм, възстановяване на доверието и укрепване на институционалното начало, съобщиха от ССД.

Янев посочи „майката“ на всички проблеми

Партията на Стефан Янев вече получи подкрепата на „Свобода“, „Партия на зелените“ и „Земеделски народен съюз“.

Съюзът на свободните демократи е създадена от бившия кмет на София Стефан Софиянски през 2001 г., след като напусна СДС. През ноември 2003 г. Софиянски, с кандидатура издигната от ССД, печели третия си мандат като градоначалник на столицата. През 2005 г. партията участва в коалиция „Български народен съюз“, заедно с БЗНС-НС на Анастасия Мозер и ВМРО-БНД на Красимир Каракачанов. Коалицията получава малко над 5% подкрепа и печели 13 места в Народното събрание.

Партията на Стефан Софиянски подкрепи кандидатурата на президента Румен Радев за втори мандат на „Дондуков“ 2. Тогава ССД изрази подкрепа и за „Продължаваме промяната“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 05:28, 31 авг 22

Водач на листа за партия “Български възход” в гр. Добрич е директор на полицията. Изгонено от МВР протеже на ГЕРБ. Вижте му декларациите в КП КОНПИ на този “директор” , от къде се е сдобил с толкова имоти. Каква му е връзката с Живко Мартинов-изгонен от ГЕРБ . Жалка кандитатира!

2 Анонимен 05:58, 31 авг 22

Веселин Николаев Колев - водач на Български възход- Добрич?! А какво е правил на купона за рождения ден на Росен Асенов Ников- сополанко, криминално проявен от Добрич? И това още като директор на полицията. Може би сега и той ще го финансира?!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама