Големите кавички: „ИТН ще се бори за президентска република така, както се бори за мажоритарен вот“

10:21, 29 авг 22 / Големите кавички 25 2211 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Убеден съм, че ако влязат в парламента, депутатите от ИТН ще се борят за президентска република така сърцато и всеотдайно, както в предишните три парламента се бориха за мажоритарна избирателна система“. Това написа в социалните мрежи водещият в „Шоуто на Слави“ по телевизия 7/8 Иво Сиромахов. Коментарът му е по повод новата идея на Слави Трифонов и ИТН - референдум за президентска република.

За разлика от други сценаристи в „Шоуто на Слави“ Иво Сиромахов остана встрани от партията „Има такъв народ“ и политиката. С коментара си той изтъква позабравеното обещание на Трифонов и компания за промяна на избирателната система - от пропорционална към межоритарна. Този въпрос беше основен в инициирания от Слави Трифонов референдум през 2016 г., през април 2021 г. обаче, вече в парламента, партията отложи промяната за неопределен период в бъдещето.

„Човек харесва мажоритарната система само докато влезе в парламента“, написа тогава той, критикувайки Трифонов и хората в ИТН.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 12:04, 29 авг 22

Ще са на екрана до изборите това им е за последно

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама