Над хиляда загинали от наводнения в Пакистан от юни досега

17:14, 28 авг 22 / Свят 25 2163 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Повече от 1 000 души са загинали от наводненията в Пакистан от юни досега, обявиха местните власти. След като посети засегнатите райони, премиерът Шахбаз Шариф заяви, че размерът на бедствието е по-голям от очакваното и помоли за международна помощ за преодоляване на щетите, пише БНР.

Според местните власти тази година пораженията от бедствието са много по-големи от очакваното и справянето с проблемите не би могло да стане без помощ от чужбина.

Правителството обяви извънредно положение заради наводненията, причинени от мусонни дъждове, припомня „Гардиън“. Засегнатите от водната стихия са над 33 милиона души, като хиляди са били принудени да напуснат домовете си.

Провинциите Белуджистан и Синд пострадаха най-сериозно. Много райони на Пакистан все още са недостъпни и спасителите изпитват затруднения да евакуират хиляди хора в наводнените части. 

Подобни проблеми не са рядкост в Пакистан, но дъждовете тази година бяха в много по-големи количества. В провинция Синд валежите през август са били осем пъти повече от обичайното средно ниво за този период, посочва Би Би Си. Пред британската медия представител на местните власти описал стихията катонаводнения с библейски мащаби“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама