Микробус с български работници катастрофира в Унгария, има загинал

10:54, 28 авг 22 25 2759 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Микробус с българска регистрация катастрофира край унгарския град Кечкемет, съобщи bTV. По-късно информацията за инцидента бе потвърдена и от българското посолство в Будапеща и външното министерство.

Той е превозвал е деветима работници, които са пътували за Франция. Една жена на около 60 години е починала. Трима души са пострадали тежко и са настанени в болницата, където получават необходимите медицински грижи, останалите са с леки наранявания, са заявили от външно министерство за bTV.

Медията цитира и местните медии, според които причина за катастрофата е откачване на задното дясно колело на буса, след което той се е завъртял няколко пъти и се е ударил в мантинелата.

Предстои разпит на участниците в инцидента и изясняване на причината за катастрофата. Министерството на външните работи и посолството на Република България в Будапеща са в постоянен контакт с унгарските власти, както и с пострадалите български граждани.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама